To ledige plasser i kollektivet i Oslo (fra august 2014)

Dette er en ”en gang i livet" mulighet til å bo sammen med andre unge mennesker som paktiserer Acem - meditasjon. Villaen har fungert som kollektiv siden 1990 og over 50 personer har opp igjennom årene utforsket en meditativ livsstil i dette huset. Det er totalt ni rom, akkurat nå er to av dem ledige.  Du har dermed en mulighet til å sikre deg en plass. Send en sms til Anders på tlf: 99379536 hvis du er interessert og/eller les mer her.

Seks grunner til å flytte inn i kollektivet:

 1.  Meditasjon. Den daglige meditasjonsvanen blir lettere å holde ved like. I tillegg kan du drøfte meditative temaer og problemstillinger med de andre.

 2. Personlig runde. En gang i måneden er det en såkalt ”personlig runde”, en åpen gruppesamtale ledet av erfarne gruppeledere fra Acem, for tiden Petter Halvorsen og Christopher Grøndahl. Gruppen varer i 2 timer og er en mulighet for hver enkelt person til å drøfte aktuelle temaer enten fra sitt eget liv eller fra felleskapet i huset. Her kan du få tilbakemelding fra de andre på egen atferd eller drøfte ting du ikke så lett får snakket om i hverdagen. Den personlige runden har mange likhetstrekk med en kommunikasjonsgruppe slik det praktiseres på Acems kommunikasjonskurs. Ved å bo i Vinderen studentkollektiv får man dermed et kort to timers kommunikasjonskurs en gang i måneden.

3. Matordningen. En hverdag annenhver uke lager beboerne mat til de andre i kollektivet. Maten blir stående på komfyren og folk spiser når de ønsker det. Maten er vegetarisk og dermed gunstig for den meditative prosessen.  Det ligger en bunke med vegetarkokebøker i kjøkkenskapet som kan hjelpe deg. Etter å ha bodd i kollektivet noen måneder har du sannsynligvis lært deg å lage et par gode vegetarretter.

 4. Beliggenheten: Huset ligger i et villastrøk mellom Vinderen og Borgen. Her er det stille, men samtidig sentralt: Ca 5 minutter å spasere til nærmeste t - banestasjon, Borgen, kun en stasjon fra Majorstuen.

 5. Økonomi. Vi vil ikke at dette skal være hovedmotivasjonen for å flytte inn, men det er bare å innrømme det: prisene er svært lave. For mediterende koster et rom fra 2800 kr til 3200kr i måneden avhengig av størrelsen på rommet. For de som ønsker å involvere seg i Acem studentgruppes arbeid (lage PR, være med på Pr - aksjoner, brainstorme nye arrangementer, og lignende) finnes det en ytterligere rabatt på 400 kroner. Prisen inkluderer faktisk også strøm.

Vi har også en felles husholdning som innebærer basisvarer som brød, ost og lignende. Ca en gang i semesteret gjør vi et storinnkjøp av denne type varer.De fleste pleier å ende opp med å betale fra 500 til 1100 kroner til felleshusholdningen i måneden avhengig av fravær, utlegg og andre variabler. Inkludert i denne felleshusholdningen er også utgifter til TV, trådløst internett og avis (for tiden aftenposten).

 6. Systemene. Kollektivet er sannsynligvis Oslos best organiserte kollektiv. Hvis du er lei av bofelleskap hvor alt flyter og bare noen få tar ansvar, kommer du til å elske dette kollektivet. Vi har systemer for det meste. Alle har sine ansvarsområder, vi rullerer på kjøkkenansvar og vi sørger for at praktiske oppgaver som å ta ut søppel og å ta inn og ut av oppvaskmaskinen blir rimelig jevnt fordelt. På husmøtet en gang i måneden (samme dag som personlig runde) tar vi opp alt som har med det praktiske å gjøre.

Andre ting som er greit å vite om kollektivet:

- Huset har 9 soverom av ulik størrelse, to etasjer pluss kjeller og loft, to bad, en hage med 5 epletrær og en fungerende badstue. (Med andre ord god plass.)

- Alderen på beboerne kan variere fra alt fra 19 til 35 år. Fra og med august vil gjennomsnittalderen i kollektivet være på ca 27 år, med ett spenn fra 22 til 33 år.

 - Man må ikke være student for å bo i kollektivet.

Hvis du tror dette kan være noe for deg kan du ta sende en SMS til Jonas på tlf: 99441004

| More