Meditere på bussen?

”Med en travel hverdag klarer jeg ikke å sette av tid til meditasjon hjemme verken morgen eller kveld. Men jeg har 20 minutter bussreise hvor det som oftest er ganske rolig. Da mediterer jeg og får avspenningen jeg er ute etter. Jeg vet at 30 minutter er best, men taper jeg noe ved å meditere på bussen?

Et noenlunde stille og skjermet rom uten for mye lys er ideelt for meditasjon. Da kan vi samle oss om indre impulser uten for mye avbrudd. Meditasjon på bussen er likevel et alternativ for den som ikke får til idealsituasjonen. Sett gjerne på en alarm slik at du slipper å gløtte på øyelokkene for å se på klokka eller holdeplassen. Du kan slappe godt av hvis du kan la lyder rundt deg få være der uten å bry deg. En langmeditasjon fra tid til annen kan kompensere for at meditasjonen på bussen kanskje blir noe påvirket av ytre forstyrrelser.
De siste 10 minuttene av halvtimen er viktige for økt stresstoleranse og resultater som berører personligheten. Lengre meditasjoner kan også gjøre opp for dette. Mediter på bussen for å få daglig avspenning og for å holde kontakten med de stille impulsene.

| More