Acem Meditation International

Filmforum: Film og erkjennelse

Course type: 座談

Finished

Course facts

Price
Visit local site for price in local currency
Date
Thursday 05 September 2013
Time
6:00 pm - 7:30 pm
Location
Sporveisgaten 37, Oslo

Film er underholdning, men også en kunstform som kan ta opp grunnleggende temaer for oss som mennesker. I Filmforum ser vi denne gangen på tre ulike filmer der vi kan kjenne igjen spennet mellom ledighet og konsentrasjon, mellom aksept og trangen til å skyve bort. 

Den glimrende engelske filmen Another Year skildrer et ektepar som har funnet en ledighet seg imellom, og hvordan de møter utfordringen når de får besøk av husvenner som til de grader utfordrer balansen deres. The Reader er en prisbelønt film fra etterkrigstidens Tyskland om å streve med å forsone seg med det man ikke lenger kan gjøre noe med, og hvordan det vonde som har skjedd  kaster skygger over dem som lever videre. American Gigolo handler om en ung mann som på overflaten lever et attraktivt og vellykket liv, men som strever med å finne en forankring i seg selv som gjør livet meningsfylt.

Det blir innledning, eksempler fra filmene og invitasjon til diskusjon! 

Ledes av Folke Gravklev, kurslærer i Acem, tv-produsent og tidligere ansvarlig for filmjournalistikk i NRK.

Ta med venner og kjente! Mediterer du, kan du komme og meditere i en halv time fra klokka 17.15. Vi begynner kl 18.00, og det blir anledning til å kjøpe pizza i pausen før arrangementet starter.

Velkommen!

 

Tip a friend about the event

The course is arranged by Acem

| More

Instructors

Folke Gravklev

Acem-Meditation seit 1978
Acem-Kurslehrer seit 1984
Acem-Kurslehrer in Deutschland seit 2003
Unterrichtet in Norwegen, England, Gambia, Südafrika, Hamburg, Lübeck, Würzburg, Nürnberg, Bamberg, München, Heidelberg, Dresden
Redakteur