Om meditation

Om meditation

Så här mediterar du

För Acem Meditation behövs

  • en bra stol
  • en behaglig sittställning
  • ett metodljud
  • tankar och intryck
  • en halv timme

Under meditationen sitter man i en stol i en behaglig ställning och blundar. In tanken upprepas ett ljud - metodljudet - lätt och oansträngt för ett inre öra. Metodljudet är meditationsredskapet - det har ingen språklig betydelse och fungerar genom sin ljudkvalitet. Tankarna kommer och går som de vill. Genom att tänka ljudet oansträngt uppnår man bl.a. avspänning och avstressning.

Två halvtimmar
Meditationen utförs två gånger om dagen, i regel 30 minuter på morgonen och 30 minuter på eftermiddagen/kvällen. Morgonmeditationen ger en fin start på dagen och meditationen sent på eftermiddagen piggar upp så att man har energi att företa sig något på kvällen.

Grundkursen Steg 1

Alla kan lära sig Acem Meditation. Tekniken är enkel. En nybörjarkurs omfattar fyra möten. Undervisningen sker i grupper om ca 10 personer. Under kursen blandas teori med gruppdeltagarnas egna erfarenheter av meditation.

Kurser hålls för närvarande i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Umeå och Arvika - och kan anordnas på helgbasis på andra orter. Här finns aktuella kursdatum.

Artiklar

I Acem publiceras årligen ett antal artiklar om Acem Meditation i de norska och svenska medlemstidningarna Acem-Magasinet (6 nr per år) och Magazinet (4 nr/år). Ett urval av dessa artiklar finner du nedan.

Acem Magazinet - medlemstidning om Acem Meditation

Här kan du läsa artiklar om Acem Meditation i Acems medlemstidning.

Fighting Stress: Reviews of Meditation Research

Fighting Stress: Reviews of Meditation Research

A must read for everyone who wants an update on what science knows about meditation today.

Yogaboken

Yogaboken

 Yogaboken gir en lettfattet og grundig innføring i kroppsyoga med sterk forankring i det meditative. Nybegynnere, litt trenede eller erfarne utøvere av yoga vil finne forslag til yogaprogram og utfyllende beskrivelse av et vidt antall øvelser. Bakgrunnen for boken er Norsk Yogaskoles undervisningsarbeid over mer enn førti år.