Acem Meditation International

Hvorfor Acem-meditasjon?

De fleste som lærer Acem-meditasjon, har fått metoden anbefalt av venner, kjente eller helsepersonell. Meditasjonsforskning har vist at det er store forskjeller mellom meditasjonsformer når det gjelder psyko-fysiologiske effekter. Dessuten er det demonstrert at den subjektive vurderingen ikke strekker til for å avgjøre om det foreligger omfattende, indre forandringer i kropp og nervesystem. I stunden kan man altså ikke så lett ”kjenne etter” og selv vite hva som er god og hva som er mindre effektfull meditasjon. Mer.

Populært i tiden er de mest overflatiske meditasjonsformer, noen ganger omtalt som stemningsmeditasjoner. Utøveren ”føler” noe, men i kropp og sinn skjer det lite. Slike meditasjoner kan man lett prøve, en nå, en annen da. Det spiller ingen rolle om man er regelmessig eller ikke. Acem-meditasjon har derimot uttalte psyko-fysiologiske effekter, men lite av stemninger å tilby. Den bør praktiseres regelmessig om man vil ha godt utbytte. Derfor finnes det en langt høyere terskel for å starte – og fortsette. Acem-meditasjon tilhører ikke de lette, raske, utforpliktende meditasjonstilbud på helsestudio, som man kan prøve sporadisk ved lyst og innfall.

At Acem-meditasjon er samfunnsgavnlig, vil de fleste være enige i som har gjort seg nærmere kjent med metoden. På en annen måte enn idrettsbevegelsen bidrar Acem til folkelig stressmestring, innsikt i sammenhenger mellom psyke, livsstil og kropp; dessuten er meditasjon forebyggende arbeid for det sykdomspanorama som folk i aktive år ofte er borte fra jobben for.

| More

Grunnkurs nå:

Plexus Studentencentrum, Leiden
10 Jan
Sporveisgaten 37, Oslo
12 Jan
Kochsvej 26, Frederiksberg
12 Jan
Sporveisgaten 37, Oslo
14 Jan
Hvalstad skole, Asker
14 Jan
享受寧靜–雅肯靜坐心理學

享受寧靜–雅肯靜坐心理學

The Psychology of Silence - A Book on Acem Meditation