Over Acem

Acem is geen geloofssysteem. Acem's centrale interesse is om mensen in contact te brengen met het potentieel voor ontspanning, herstel en groei dat in henzelf aanwezig is. 

Geen van de docenten verdient geld aan het ontwikkelen en doceren van meditatie of andere groepsactiviteiten in Acem. Tegelijkertijd hangt Acem's werk af van hoge kwalificaties. Veel van de instructeurs en leiders in Acem hebben een competentie in meditatie welke in overeenstemming is met hun professionele carrières. 

Acem is tegenwoordig niet alleen in Scandinavië actief, maar ook in Groot Brittannië, Luxemburg, de VS, India en Taiwan. En dus ook in Nederland waar Acem al sinds 1980 actief is.

Acem is opgericht in 1966 in Noorwegen door Are Holen, MD, PhD, ervaren psychotherapeut en in de wereld erkend expert en onderzoeker op het gebied van stress en psychiatrie. Behalve geneeskunde en psychologie heeft hij ook Sanskriet gestudeerd. In Acem's beginjaren verbleef hij enige tijd in India waar hij verschillende ervaringen uit de lange meditatieve traditie van dit land vergeleek en onderzocht.

Meditative Yoga

Meditative Yoga

- integrating body, breath and mind

Meditative Yoga brings restful peace to both body and mind, and renewed energy in everyday life. Start tired and end refreshed as body, breath and mind are united in slow, effortless movement. Students of meditative yoga gradually discover new ways of unlocking their inner strength. This book teaches a simple, classical meditative yoga – different from many modern, more dynamic and forceful versions of yoga practiced today.